Skip links

Totul despre cocktailuri…

Populare în lumea întreagă, cocktailurile sunt rezultatul mixurilor delicioase dintre băuturi alcoolice tari, sucuri de fructe savuroase și alte ingrediente inedite. Chiar dacă unii barmani au dus prepararea lor la nivel de artă, există acum Mașina automată de Cocktail cu rețete presetate ce te ajută să obții cocktailuri gustoase, perfecte pentru a însufleți orice petrecere. Dar v-ați întrebat vreodată cum au apărut cocktailurile?

O scurtă privire în istoria cocktailurilor...

Un cocktail este, desigur, un tip de băutură mixtă, care conține în mod obișnuit o combinație de băuturi spirtoase, sucuri și alte arome.

Istoria oficială a cocktailurilor începe pe la începutul secolului al XIX-lea. Prima utilizare cunoscută a cuvântului „cocktail” a fost în 1803 într-un articol din Farmer’s Cabinet (Amherst, New Hampshire, 28 aprilie 1803).

Prohibiția care a început în 1919 în SUA (o perioadă a interzicerii vânzării alcoolului, credeți sau nu!) a condus la înființarea de numeroase fabrici ilegale de alcool. În multe cazuri, băuturile spirtoase produse aveau un gust îngrozitor și erau chiar otrăvitoare.

Interdicția a dus la o uriașă industrie ilegală a alcoolului, condusă de bande de crimă organizată din SUA.

În același timp, barurile, restaurantele și cluburile care comercializau cocktailuri – au devenit foarte populare. Adesea, barmanii amestecau alcool cu ​​o serie de alte ingrediente,precum sucuri, atât pentru a-l ascunde de poliție (cel puțin după aspectul lui) cât și pentru a-i da alt gust.

Inevitabil, băuturile mixte și cocktailurile au crescut în popularitate.

După încheierea interdicției în 1933, barmanii au fost liberi să experimenteze cu băuturi spirtoase și băuturi alcoolice, iar aceasta este începutul cocktailurilor.

Potrivit lui David Wondrich, cea mai veche rețetă de cocktail datează din 1831. Un anume căpitan J.E. Alexander creează un amestec de gin, coniac sau rom care trebuie amestecat cu apă și aromatizat cu zahăr și nucșoară. Primul ghid de barman și cocktail publicat a fost GHIDUL BAR-TENDERS de Jerry Thomas din 1862.

De unde provine denumirea de cocktail?

Originea cuvântului „cocktail” este incertă. Există două variante des întâlnite despre proveniența termenului. Prima este legată de Antione Peychaud, un farmacist din cartierul francez al orașului New Orleans, care a elaborat rețeta celui mai vechi cocktail, „Sazerac”, un bitter recomandat ca tonic, ce se servea în cupe mici, numite „cocquetier”. Unii istorici afirmă că acest termen, „cocquetier”, ar sta la originea cuvântului „cocktail” de azi. A doua variantă ține de semantică – cele două componente ale cuvântului, “cock” și “tail”, care în traducere înseamnă “coadă de cocoș”, expresie care lasă locul mai multor interpretări ce vizează coloristica vie și diversă a penelor ce se aseamănă cu amestecurile de băuturi.

Totul despre cocktailuri
Totul despre cocktailuri
Cele mai utilizate ingrediente în prepararea unui cocktail

În funcție de cocktailul pe care vrei să îl prepari alege-ți ingredientele și aprovizionează-te corespunzător. Nu uita că scopul tău este să creezi o mixtură cu gust desăvârșit, așa că nu face rabat de la calitatea băuturilor folosite.

Băuturi folosite în cocktailuri

Cele mai multe cocktailuri sau long drinks au la bază cel puțin o băutură spirtoasă, a cărei tării este domolită de sucuri. Cel mai des folosite sunt spirtoasele incolore, precum votca, ginul, tequila sau romul alb, însă și cele colorate (precum whisky-ul, brandy-ul sau romul negru) sunt folosite la prepararea a numeroase cocktailuri populare.

Adesea, savoarea mixturii este dată și de diverse tipuri de lichior. Pot fi folosite lichioruri de cafea, de ciocolată, lichiorurile cremă, dar și diversele lichioruri de fructe (banane, portocale, piersici, lămâi, cireșe, pere, fructul pasiunii etc.). Bitterul poate fi și el folosit în diverse combinații. 

Când vine vorba de amestecuri, creativitatea nu are limite așa că simte-te liber să alegi ce anume mixezi. 

Ingrediente non-alcoolice

Gustul proaspăt al unui cocktail este dat, de obicei, de un anumit tip de suc. Pot fi folosite atât sucuri carbogazoase, cât și sucuri de fructe naturale. În cazul celor din urmă, calitatea produsului poate face diferența, pentru că un suc ieftin din comerț se va simți imediat la gust. Este recomandat să alegi întotdeauna branduri de calitate, însă cele mai bune rezultate le vei obține prin stoarcerea fructelor.

De asemenea, siropurile de fructe sunt folosite pentru a da băuturii un plus de dulceață, dar și un aspect plăcut. Gustul mai poate fi completat cu zahăr în formă de cuburi sau chiar cu diverse condimente și plante aromatice.

Nu în timpul rând, există un ingredient de bază care nu trebuie să-ți lipsească din congelator atunci când faci o petrecere cu cocktailuri: cuburile de gheață.

Lucruri interesante despre cocktailuri

  • Cocktailul modern a fost inventat în S.U.A.
  • Prima carte despre rețete de cocktail a fost publicată în 1862.
  • The Old Fashioned este cel mai popular cocktail din lume.
  • Ziua Națională a Cocktailului este 24 martie.
  • Cel mai scump cocktail din lume este Diamond Is Forever Martini de la Ritz-Carlton Tokyo are un diamant de un carat alături de Absolut Elyx Vodka. Acest martini costă 2 milioane ¥, sau aproximativ 18.500 $.
  • Cel mai complicat cocktail de făcut pentru un barman este Cocktailul Commonwealth ce conține 71 de ingrediente pentru a onora cele 71 de țări care concurează la cele 20 de jocuri ale Commonwealth-ului.
  • Cele mai multe cocktail-uri într-un minut au fost făcute de Sheldon Wiley în număr de 18 pentru a atinge recordul mondial în 2013. De asemenea, a reușit să facă 1.905 cocktail-uri într-o oră în 2014.
  • Piña Colada a fost inventată în 1954 la Beachcomber Bar de Ramón „Monchito” Marrero și este băutura națională din Puerto Rico.
  • Cel mai înalt cocktail bar se află la etajul 118 al Turnului ICC din Hong Kong se află pe un acoperiș numit OZONE.
  • Pench’s Bar din Bulgaria a avut cel mai mare meniu cu 2.014 cocktail-uri, dar acum s-a închis.
  • Încercare de a stabili recordul mondial Guinness pentru cel mai scump cocktail din lume a fost zădărnicită atunci când un client a scăpat și a spart sticla de coniac care valora 77.000 de dolari.

Sperăm că ți-a plăcut călătoria noastră prin lumea cocktailurilor. Și dacă vrei să te bucuri de un cocktail perfect încearcă Dozatorul de Cocktail de la DrDrink. Automatul de Cocktail a fost gândit astfel încât oricine să poată mixa un cocktail perfect în câteva secunde, shoturi perfecte cu „viteza luminii”, dar si un ajutor pentru barmanii profesioniști din locații cu mare flux de clienți unde aduce un plus de viteză și control, integrându-se perfect.

For a memorable night
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este gol

    NAVIGARE:

    INFO CONTACT:

    NAVIGARE:

    INFO CONTACT: