Skip links

Savurează vara: Top 5 cocktailuri pe care trebuie să le încerci vara aceasta

Ah, vara! Anotimpul în care soarele strălucește mai puternic, zilele sunt mai lungi și cocktailurile mai răcoritoare. În timp ce căldura ne îmbie să ne relaxăm la umbră, există o soluție mult mai delicioasă pentru a ne răcori: cocktailurile. Dar nu orice fel de cocktailuri, ci acele mixuri perfecte de arome și culori care ne duc cu gândul la plajă, chiar și atunci când stăm în grădină.

Vara, în toată splendoarea ei, a fost mereu un moment de sărbătoare. Încă din vremurile antice, oamenii au celebrat sosirea verii cu festivități, iar cocktailurile, într-o formă sau alta, au fost mereu prezente. În Grecia Antică, de exemplu, se obișnuia să se bea vin amestecat cu miere și mirodenii în timpul simpoziilor de vară. În timp, oamenii au început să experimenteze cu diferite ingrediente, dând naștere unor băuturi tot mai sofisticate. În secolul al XIX-lea, cocktailurile au început să câștige popularitate în Statele Unite, iar de atunci, ele au devenit un simbol al eleganței și al bunului gust.

Astăzi, cocktailurile sunt mai mult decât simple băuturi – ele sunt o experiență, un mod de a ne bucura de viață și de a ne răcori în zilele toride de vară. Așa că, hai să descoperim împreună cele mai delicioase și răcoritoare cocktailuri de vară.

Pina Colada

Pina Colada este un cocktail tropical clasic, când îl bei, poți aproape să simți nisipul fin sub picioare și să auzi valurile mării în fundal. Garnisit cu o felie de ananas și o cireașă, Pina Colada este cocktailul perfect pentru a te răcori într-o zi toridă de vară.

Cum se prepară Pina Colada

Sfat: Folosește Aparatul Automat de Cocktail de la DrDrink pentru o experiență inedită de preparare a cocktail-urilor!

Ingrediente:

 • 50 ml de suc de ananas
 • 50 ml de rom alb
 • 35 ml de lichior de cocos
 • Frișcă
 • Gheață zdrobită

Mod de preparare manual:

Adaugă toate ingredientele într-un shaker, apoi toarnă conținutul acestuia într-un pahar cu picior lung. Decorează paharul cu o felie de ananas, o cireașă maraschino și o umbreluță de cocktail, pentru a completa minunat acest cocktail exotic.

Mod de preparare automat:

Mixează toate ingredientele în doar 5 secunde printr-o simplă atingere apoi adaugă frișca !

Blue Lagoon

Culoarea unică a cocktailului Blue Lagoon este un motiv suficient pentru a-l încerca, însă nici gustul său deosebit nu poate fi ignorat.

Cum se prepară Blue Lagoon ?

Sfat: Folosește Aparatul Automat de Cocktail de la DrDrink pentru o experiență inedită de preparare a cocktail-urilor!

Ingrediente:

 • 30 ml votcă
 • 30 ml lichior albastru curaçao
 • 15 ml sirop lămâie sau lime
 • gheață

Mod de preparare manual:

Ingredientele se amestecă direct într-un pahar înalt, pe care îl poți garnisi cu o felie de lămâie și cu o cireașă.

Mod de preparare automat:

Mixează toate ingredientele în doar 5 secunde printr-o simplă atingere!

Cuba Libre

Gustul dulce-acrișor al sucului de lămâie verde se îmbină perfect cu romul îmbătător și cu dulceața subtilă a Coca-Cola, creând un cocktail care este atât de răcoritor, cât și de revigorant. Garnisit cu o felie de lămâie verde, Cuba Libre este cocktailul perfect pentru a te răcori într-o zi fierbinte de vară.

Cum se prepară Cuba Libre?

Sfat: Folosește Mașina Automată de Cocktail de la Dr Drink pentru o experiență inedită de preparare a cocktail-urilor!

Ingrediente:

 • 50 ml rom alb
 • 150 ml Coca-Cola (adăugată manual pentru un gust perfect)
 • 20 ml sirop de lămâie sau lime

Mod de preparare manual:

Amestecă energic romul și coca-cola. Se adaugă lămâile tăiate sferturi. Se pun 3-4 cuburi de gheață în fiecare pahar și se toarnă băutura.

Mod de preparare automat:

Romul împreună cu siropul de lime se mixează automat în doar 5 secunde iar Coca Cola se adaugă manual la sfârșit pentru un gust perfect!

Mojito

Cu combinația sa unică de rom alb, suc de lămâie, zahăr și frunze reci de mentă, această băutură te va răcori cu siguranță chiar și în cele mai fierbinți zile.

Cum se prepară Mojito?

Sfat: Folosește Mașina Automată de Cocktail de la Dr Drink pentru o experiență inedită de preparare a cocktail-urilor!

Ingrediente:

 • 50 ml rom alb
 • 30 ml suc proaspăt de lime
 • 6 frunze de mentă
 • 2 lingurițe de zahăr, sau 20 ml sirop de zahăr
 • apă minerală (cca 25 ml)
 • cuburi de gheață.

Mod de preparare manual:

Într-un shaker cu gheață, adăugați rom alb și apă. Se agită bine și se strecoară într-un pahar High Ball umplut cu gheață. Decorați cu o felie de lime, frunze de mentă proaspătă, crenguță de mentă și zahăr extra fin.

Mod de preparare automat:

Mixează toate ingredientele în doar 5 secunde printr-o simplă atingere apoi la sfârșit adaugă apa minerală !

Cosmopolitan

Această băutură există încă din anii 1970 și reflectă perfect energia anotimpului cald. Cu combinația sa unică de vodcă, lichior de portocale, suc de afine și suc de lămâie, acest cocktail are un gust ușor și răcoritor, care cu siguranță îți va ispiti papilele gustative.

Cum se prepară Cosmopolitan?

Sfat: Folosește Mașina Automată de Cocktail de la Dr Drink pentru o experiență inedită de preparare a cocktail-urilor!

Ingrediente:

 • 40 ml vodcă
 • 15 ml Pierre Ferrand Dry Curacao
 • 15 ml suc proaspăt de lime
 • 30 ml suc de merișoare
 • gheață
 • felii de lime sau coajă de portocală.

Mod de preparare manual:

Într-un shaker cu gheață, adăugați Bourbon Whisky. Se agită bine și se strecoară într-un pahar Old Fashioned umplut cu gheață. Se folosește apă, zahăr, lămâie, cireșe și Angostura Bitters drept garnitură.

Mod de preparare automat:

Mixează toate ingredientele în doar 5 secunde printr-o simplă atingere!

Și știi cum poți să pregătești cele mai răcoritoare cocktailuri? Cu Dozatorul Digital de Cocktail de la DrDrink!

Fiecare cocktail este preparat cu precizie, dozând ingredientele la mililitru, ceea ce înseamnă zero deșeuri și economii semnificative. Și nu numai atât, Dozatorul profesional de Cocktail îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o listă de peste 100 de rețete de cocktailuri create doar dintr-o singură combinație de 13 ingrediente (vodka, rom, whisky, gin, tequilla, lime, grenadine, menta, blue curacao, sucuri ananas, portocale și merișoare), astfel încât să poți satisface orice gust. Dar cel mai important, Dozatorul Digital de Cocktail îți permite să te bucuri de calitatea constantă a cocktailurilor, indiferent dacă pregătești un Blue Lagoon, Pina Colada, un Cosmopolitan, un Mojito sau un Cuba Libre.

Așadar, dacă ești gata să transformi vara într-o petrecere non-stop, nu mai aștepta! Achiziționează astăzi Dozatorul de Cocktail de la DrDrink de pe www.drdrink.ro.

Cheers!

For a memorable night
0
  0
  Cosul tau
  Cosul tau este gol