Skip links

Manual de utilizare

Aparatul funcționează cu băuturi alcoolice, lichioruri, siropuri și sucuri de fructe. Cu toate acestea, ați prefera să lucrați cu propriile băuturi? Acest lucru este, desigur, posibil!

cocktail

DR. DRINK

Mereu cocktailuri exact dozate, fara premix

Dotate cu tehnologie de ultimă oră și cu un meniu intuitiv, dozatoarele noastre de cocktail, permit dozarea exactă a ingredientelor și au o biblioteca vastă de rețete clasice și contemporane. De asemenea, sunt construite cu materiale premium, asigura durabilitate in timp si igienizare eficienta, fiind in acelasi timp compacte, de dimensiunea unui espresor, garantand o integrare usoara in orice spatiu. Cea mai recentă tehnologie la dozatoarele de cocktail este de a elibera lichidul din sticlă sub acțiunea presiunii aerului, diferită de tehnologia clasică automată de bartending, care folosește o pompă pentru a extrage lichidul din sticle. Toate pompele de aer au o durată de viață suficienta ≥ 50.000 de utilizări, datorită faptului că lichidul nu intră în contact cu paletele sistemului de pompare sau cu supapele pompelor. Fiecare pompă funcționează independent, astfel că, dacă una dintre cele 13 se infunda sau se defecteaza, funcționarea întregului sistem nu este întreruptă.

Cuprins

1. Descrierea dozatorului Mixmaster

1.1 Descrierea structurii

Acest dozator de cocktail adoptă structura inversată a sticlei de materie primă. Sunt 10 poziții pentru sticle inversate în partea de sus și 3 poziții pentru sticle inversate în partea dreaptă.

Ecran tactil de 7 inch

10 pozitii pentru sticle inversate

Buton de siguranta

3 pozitii pentru sticle din plastic si sticle de sticla

Suport pentru pahar

Carcasa dispozitivului

ON/OFF

Fig. 3 - Atasare sticle
Fig. 3 - Atasare sticle
Fig. 3.1 Atasare sursa externa suc
Fig. 3.1 Atasare sursa externa suc

Curatare 3,4,7,9,10

Conectare externă plug-in 11,12,13

Portul de curățare 11,12,13

Pozitie sticle 11,12,13

1.2 Asamblarea și utilizarea mansonului sticlei

Punerea unei sticle cu ingrediente rasturnata pe dozatorul de cocktail este o metoda clasica in mizarea automata si are multe avantaje. Este echipat cu doua tipuri de mansoane pentru sticle, unul este mansonul pentru sticlă din sticla, se pot fixa majoritatea sticlelor de pe piață, al doilea este manson pentru sticle de plastic, potrivit pentru sticle de sucuri îmbuteliate din plastic.

Figurile 3 și 4 arată mansonul sticlei de sticlă și mansonul sticlei de plastic, asamblate.

Tip 1:

Manson pentru sticlele din sticla, potrivit pentru majoritatea tipurilor de sticle.

Tip 2:

Manson pentru sticle din plastic potrivit pentru majoritatea sticlelor din comert.

In fig. 5 și 6 sunt prezentate mansoanele pentru sticlele din sticla dezasamblate ce pot fi demontate pentru o curățare ușoară.

Fig.5 Manson pentru sticla de sticla
Fig.5 Manson pentru sticla de sticla
Fig.6 Manson pentru sticla de plastic
Fig.6 Manson pentru sticla de plastic
Fig.7 Miezul mansonului sticlei
Fig.7 Miezul mansonului sticlei
Fig.8 Supapa din silicon

1.3. Sfaturi pentru conectarea mansonului la sticla

Gura sticlei trebuie adaptată la manson pentru a se etanșa. Pentru o sticlă cu ingrediente necunoscută, poți încerca să introduci mai întâi miezul mansonului pe gura sticlei. Ar trebui să se poată fixa pe loc și etanșeitatea sa fie perfecta, așa cum se arată în Fig.9. Dacă se simte prea strâns și nu poate fi introdus, folosesti un foarfece pentru a tăia un inel de silicon din miezul mansonului sticlei (vezi Fig.10), iar pe manson rămân doar doua inele de silicon (vezi Fig.11).

Fig.9 Capul sticlei sigilat
Fig.9 Capul sticlei sigilat
Fig.10 Tăiați un inel dacă nu este ermetic
Fig.10 Tăiați un inel dacă nu este ermetic
Fig.11 Miez al capului sticle cu doua inele
Fig.11 Miez al capului sticle cu doua inele

Înainte de a introduce mansonul, apasa ușor supapa din silicon de pe vârful tijei metalice, așa cum se arată în Fig.12, astfel încât capacul din silicon să acopere tubul pentru a preveni curgerea lichidului când sticla de lichid este răsturnată. Introduci pe sticla, cu puțină forță și poti observa dacă este etans. Apoi îl montezi pe dispozitiv aliniind mansonul cu centrul suportului pentru sticle, vertical, cu capul în jos, tii mansonul sticlei cu o mână și rotesti la 90 de grade în sensul acelor de ceasornic , astfel încât să poti bloca sticla de lichid (vezi Fig.14 și Fig.15).

1.4 Poziții pentru sticle

Există 10 poziții de sticle inversate în partea superioară a aparatului. Sticlele din sticlă pot fi introduse oriunde, insa sticlele de plastic nu sunt pentru partea superioara. Există 3 poziții de sticle pe partea dreaptă, care pot fi folosite pentru sticlele de plastic, în special pentru sucuri. Fiecare poziție a sticlei este numerotată așa cum se arată în Fig21 .

dozator digital de cocktail
Fig.20 13 poziții pentru sticle
Fig.21 Fiecare poziție a sticlei este numerotată
Fig.21 Fiecare poziție a sticlei este numerotată

1.5 Utilizarea multiplă a pozițiilor sticlei 11, 12 și 13.

Există două poziții de sticle 11, 12 și 13. Mai întâi, poti introduce o sticlă din sticla, așa cum se arată în Fig. 23. A doua utilizare poate fi prin atasarea de recipiente de suc și băuturi de mare capacitate (vezi Figura 24). Recipientele externe pentru sucuri și băuturi sunt achiziționate de utilizatori și nu pot fi configurate uniform. Recipientele cu o capacitate de la 5 până la 10 litri trebuie sa aibă o etanșare buna la gura sticlei, iar peretele recipientului trebuie sa fie din plastic mai dur. Un set de accesorii de instalare universal este furnizat împreună cu aparatul, așa cum se arată în Fig. 24 și Fig 26.

Fig.22 Doua tipuri de conectari sticle din dreapta
Fig.22 Doua tipuri de conectari sticle din dreapta
Fig. 23 Introducerea sticlei din sticla sau plastic
Fig. 23 Introducerea sticlei din sticla sau plastic
Fig.24 Recipient extern de suc de mare capacitate
Fig.24 Recipient extern de suc de mare capacitate

Cap special

Inele de etansare

Inele de siguranta

Punch

Tub de plastic

Capace de silicon

Fig. 26 Kit accesorii de instalare

1.5.1 Pașii de instalare pentru recipientul extern cu băuturi de mare capacitate

1. Gaurire
1. Gaurire
2. Instalarea tijei metalice
2. Instalarea tijei metalice
3. Inelele de etansare
3. Inelele de etansare
4. Impingeti inelul elastic pentru a sigila
4. Impingeti inelul elastic pentru a sigila

1.5.2 Pozițiile sticlelor 11, 12 și 13 și porturile externe sunt echipate cu dopuri speciale. Comutarea între sticlele de jos și portul extern se realizează printr-un dop dedicat, așa cum se arată în figura următoare:

Introducerea sticlelor de băutură:

Port extern

11, 12, 13

Dop special

Deconectați capacul de la mufa externa și introduceți un capac pentru suportul sticlelor 11,12,13 de jos

1.5.3: Precauții pentru utilizarea recipientelor de mare capacitate:

La utilizarea recipientelor de capacitate mare, etanșarea este foarte importantă. Dacă etanșarea nu este bună și există pierderi de aer, nu va funcționa. Prin urmare, ar trebui să se acorde atenție etanșării acestora la montarea dopurilor recipientelor și a tuburilor de conectare. După finalizarea instalării, este necesar să selectezi în meniul principal „Single Drink” de pe ecranul tactil. Prima data sau a doua oara este posibil să nu iasă suc – pentru amorsarea tuburilor. Pentru a continua setarea cu „Single Drink”, de obicei apesi de 2-3 ori înainte de a ieși sucul. Dacă lichidul nu iese, aceasta indică o etanșare slabă, care trebuie refacuta.

2. Parametrii tehnici ai dozatorului de cocktail Mixmaster

1)Dimensiuni; l 365 mm, l 430 mm, h 490 mm
2) Greutate: 20 kg
3) Tensiune: AC100-230V 50/60Hz
4) Consumul de energie < 50W.
5) Afișaj: Ecran LCD de 7 inch, rezoluție 1024RGB*600
6) Ecran tactil capacitiv în cinci puncte.
7) Funcția de bartending. :DIY – Do It Yourself.
8) Rețea: WIFI+Bluetooth
9) Identificarea amprentei / card acces și setarea parolei
10) Detectarea cantității rămase in sticla.
11) Multi-lingvistic: Romana, chineză, engleză, franceză, spaniolă, rusă, japoneză, coreeană, germană și altele.
12) Statistica vânzărilor: statistici zilnice, saptamanale, lunare, anuale.
13) Temperatura optima de utilizare: 2-40° C.

3. Tehnologia aparatului de cocktail

Dozarea folosind pompa de presiune are mai multe avantaje, cel mai mare avantaj fiind gustul si igiena. Astfel ca lichidul nu este aspirat de pompă și ingredientele nu sunt în contact cu pompa și supapa, nu există gust schimbat cauzat de diafragma sau supape, practic este cea mai igienica din tehnologia bartendingului automat. In Fig.28 sunt structura pompei tradiționale, săgeata roșie indică diafragma și interiorul acesteia.

Fig.28 Diafragma pompei
Fig.28 Diafragma pompei

Al doilea mare avantaj al pompei de aer - lichid este viteza mare de mixare. Viteza de servire in bartending este un indicator important pentru măsurarea performanței unui dozator de cocktail, oferind utilizatorilor o experiență unica. Timpul de mixare al unui cocktail compus din trei-cinci ingrediente diferite este de aproximativ 10 secunde.

4. Setări Mixmaster:

4.1 Setarea unui dispozitiv nou:

Cele 13 ingrediente folosite pentru setul de 100 de retete recomandate de Dr.Drink sunt: Vodka, Rom, Triple Sec, Tequilla, Gin, Whisky, Dry Vermout, Grenadine, Blue Curacao, Lime, Portocale, Ananas si Cranberry. Dupa familiarizarea cu el, poti schimba formulele sau le poti seta singur.

Fig.30 Imagine de pornire
Fig.30 Imagine de pornire

In continuare, este o introducere în secvența de setare a dozatorului de cocktail pornit prima data: Primul pas: configurezi administratorul. Mixmaster folosește identificarea cu amprenta sau card și parola pentru setări și servire.
Atunci când dozatorul de cocktail iese din fabrică, vine insotit de o bratara cu NFC activ pentru acces in setari iar parola de este 222222 așa că mai întâi ar trebui să inregistrati „administratorul”.
Interfața de pornire a dozatorul de cocktail este prezentată în Figura 30. Mai întâi, setați administratorul: făcând click pe „Setări de personal” în Figura 32 pentru a intra în Figura 33, introduceți numele, introduceți parola din 6 cifre, introduceți amprenta , apoi faceți clic pe „Confirmare" pentru a finaliza setarea administratorului.

Fig 32 Interfata de setari al aparatului
Fig 32 Interfata de setari al aparatului
Fig 33 Setare administrator/manager
Fig 33 Setare administrator/manager

Pasul 2: Configurezi manageri și chelneri: În Figura 34, faci clic pe „Setare personal”, apoi pe „Adauga” în colțul din dreapta sus. Metoda de setare a chelnerilor este aceeași cu setarea administratorului.

Fig.35 Pozițiile pentru sticle afișează numărul, numele și cantitatea din sticla
Fig.35 Pozițiile pentru sticle afișează numărul, numele și cantitatea din sticla

Există trei seturi de combinații de retete pe discul flash USB din pachet. Utilizezi „recuperare de rezervă” din "setari" pentru a modifica combinațiile de formule. Formulele nu au preț. Pozele pot fi înlocuite, formula poate fi ștearsă sau poti schimba numele, ingredientele si cantitatea. Setați prețul în Figura 31. Faceți clic pe „Setare formulă” pentru a intra, găsiți prețul, modificați-l conform solicitării, apoi confirmați. După finalizarea setării prețului, trebuie să adaugati doar cele 13 tipuri de băuturi, așa cum se arată în Figura 35.

4.2: Introducere în meniul de setare:

Vezi Figura 36 pentru meniul de setari al dozatorului Mixmaster, derulezi în jos pentru a vedea toate meniurile.

Fig 37
Fig36. Meniu setari
Fig36. Meniu setari

4.2.1 Managementul personalului:

Managementul personalului este pentru a seta administratori și chelneri.

4.2.2 „Setări pentru materia primă”

Interfața de setare a materiei prime este prezentată în Figura 37, pot fi văzute 13 cadre. Setarea materiei prime este pentru a seta băutura care se va utiliza în dozatorul de cocktail, astfel încât acesta să o poată recunoaște.

Fig37. Interfață de setare a materiei prime
Fig37. Interfață de setare a materiei prime

În interfața prezentată în Figura 37, faci clic pe o poziție a sticlei pentru a deschide caseta de setare, așa cum se arată în Figura 38. Urmaresti instrucțiunile.

Fig.38 Cutie de setare a materiei prime
Fig.38 Cutie de setare a materiei prime

În interfața prezentată în Figura 38 este prezentata setarea pentru bauturi carbohazoase, disponibilă doar în pozițiile 11, 12 și 13 . Faci clic pentru a „bifa”, iar pe poziția respectivei sticle poti să  conectezi sucuri carbogazoase. Aceste poziitii de sticle pot fi conectate si la băuturi normale.

Reguli de stabilire a materiei prime:

①. Pentru toate lichidele de bază se folosesc doar numele categoriei majore, nu numele mărcii, deoarece există prea multe mărci de lichid de bază. Selectati doar categoria de alcool, „whisky” este o categorie.

De exemplu:

-Scotch whisky,se poate folosi doar „whisky”;

-Ginul canadian,se poate folosi doar „gin”;

 -Vodca roșie,se poate folosi doar „vodcă”

 -Tequila mexicană, poate fi folosită doar „tequila”

 -Rom Bacardi,  folosește doar „Rom”

 -Coniacul francez poate folosi doar „brandy”

-Maotai, Luzhou Laojiao, Wuliangye etc.

 

② Lichior ar trebui să fie reprezentat de „lichior”,  iar numele unificat este o potrivire convenabila de identificare.

Lichior se foloseste atâta timp cât denumirea lichidului nu este denumirea mărcii, de exemplu: Boss Blue Orange Liqueur, scrieți doar „Lichior albastru de portocale”;

③ Sucurile, siropurile, băuturile etc. pot folosi numai numele categoriilor majore, nu numele etichetelor sau mărcilor.Exemplu:

-Sucul de portocale folosește doar „suc de portocale”

-Melasa de rodie Bidley folosește numai „Melasa de rodie”.

④. Dacă este o băutură carbogazoasa, faceți click pentru a activa „containing gas” în timpul setării. Nu ratați acest punct, nu puteți folosi băuturi carbogazoase fără a-l deschide.

4.2.3: Setarea sticlei:

Setarea poziției sticlei corespunde setarii materiilor prime pentru băuturi corespunzătoare celor 13 poziții ale sticlei la dozatorul de cocktail. Interfața de setare a poziției sticlei pare să fie similară cu „setarea materiei prime”, cu 13 pictograme, dar diferite:

① Numărul pictogramei setării materiei prime nu reprezintă poziția sticlei, ci numărul secvenței; Numărul setat pentru poziția sticlei este numărul corespunzător poziției sticlei.

② Setarea materiei prime poate fi mai mică de 13 tipuri de materii prime. Setarea poziției sticlei: pot fi setate mai multe poziții pentru sticle pentru o băutură: de exemplu, pozițiile sticlei 11, 12 și 13 pot fi setate ca suc de portocale. Acest dispozitiv acceptă accesul unei băuturi la mai multe pozitii. Aparatul de cocktail va identifica și va schimba automat poziția sticlei când o sticla este golita si urmatoarea va fi folosită automat.

4.2.4 Setarea rețetei

Interfața de setare a rețetei este prezentată în Figura 39. Faci clic pe „Adauga” în colțul din dreapta jos pentru a intra în Figura 40;

Fig39. Interfata setare reteta
Fig39. Interfata setare reteta
Fig40. Interfata setare reteta
Fig40. Interfata setare reteta

Pentru a inregistra o formula, setezi numele băuturii, imaginea băuturii, prețul, compoziția formulei și alte detalii sau observatii. După setare, faciclic pe „Confirma” și formula se va inregistra. Când setezi imaginea, poti găsi o imagine similară cu aspectul rețetei pe stickul USB sau poti, de asemenea, să vă creezi propria imagine, cu rezoluția de 600X600, și să o salvezi pe stickul USB pentru transferul pe dispozitiv.

4.2.5 Setare monedă:

- pot fi selectate monezi din mai multe țări.

4.2.6 Backup și recuperare

- „backup” înseamnă să faci copii de rezervă ale setărilor curente, a retetelor și ingredientelor de pe dozatorul pe discul flash USB; - „recuperare” este să incarci datele din USB pe dispozitiv. După configurare, puteți utiliza backup pentru a instala aceleași retete pe alte dispozitive.

4.2.7 Publicitate

Poti adăuga imagini sau reclame video. Reclamele vor fi afișate pe interfața principală a aparatului de cocktail, după 60 de secunde fără funcționare, reclama va apărea automat. Faci clic pe "setari" - "reclamă" pentru a intra în interfața . Videoclipul publicitar trebuie să fie format MP4, rezoluție imagine 1240X600.

4.2.8 Interogare

- poti vizualiza volumul vânzărilor, materiile prime folosite si personalul care a servit.

4.2.9 Upgrade

incarca noua aplicație software pe USB și conecteaza-l la unitatea dozatorului pentru a finaliza actualizarea.

4.2.10 Alte setări

vezi Figura 41.pentru interfață

Fig41. Interfata pentru alte setari
Fig41. Interfata pentru alte setari

„Toate supapele” poate deschide toate supapele atunci când dozatorul de cocktail iese din fabrică sau atunci când este scos din funcțiune pentru o perioadă lungă de timp pentru a evita deformarea corpului supapei sub presiune pentru o perioadă lungă de timp. Supapa se închide automat când dozatorul de cocktail este pornit din nou. Când „Direct Bartending” este activat, amprenta sau cardul și parola Bartending sunt dezactivate. Puteți folosi dozatorul direct fără orice control. Când este închis, aveți nevoie de identificare card sauamprentă și parolă sau cod de scanare pentru a plăti bautura. Setarea „o singură băutură”: înseamnă un anumit ingredient, nu un cocktail, de exemplu, un pahar de whisky. Faceți click pentru a deschide o singură băutură și setați cantitatea și prețul. Odată setată, băutura unică din toate cele 13 ingrediente va avea aceeași cantitate și aceeași preț. Configurare „DIY”: DIY este locul în care oaspeții își creează propriile cocktailuri pe aparatul de cocktail. Pentru a activa, faceți click pentru a deschide DIY și setați cantitatea și prețul. Cantitatea DIY este totalul a rețetei, care poate fi o rețetă compusă din mai multe lichide diferite, iar prețul este fix. Când comutatorul de „amestec la atingere” este pornit, este necesar să atingeți comutatorul tactil al dispozitivului înainte ca dozatorul de cocktail să poată mixa. Când amestecați lichidul manual, activați această funcție pentru a preveni curgerea lichidului in gol.

Interfața principală după finalizarea setării este prezentată în Fig41.

5. Folosiți Mixmaster pentru a pregăti băuturi

5.1 Introducere în interfața principală

Fig42. Interfata principala
Fig42. Interfata principala

Schimbare limbă: se pot schimba mai multe limbi; vezi Fig43

Pictograma Setari: pentru a intra in interfata de setari .

Pictograma comanda: bautura poate fi pregatita cu parola,

Pictograma cos de cumparaturi: cosul de cumparaturi care nu a fost platit, va disparea dupa oprire si repornire.

Pictograma comanda: cosul de cumparaturi care s-a finalizat este intotdeauna afisat si poate fi transformat in alta comanda.

Fig. 43
Fig. 43

5.2: Operațiune de barman

În Figura 42 a meniului principal, selectați formula și faceți click pe pictograma formulei pentru a intra în interfața prezentată în Figura 45 si 46.

Fig45. Interfata de plata
Fig45. Interfata de plata
Fig46. Interfață de amestecare directă
Fig46. Interfață de amestecare directă

5.3 DIY

Definiția DIY este că oaspeții pot seta formula independent pe ecranul tactil și pot amesteca orice ingrediente montate pe aparat. Cantitatea și prețul DIY sunt stabilite în avans la „Alte setări”. Prețul și cantitatea sunt fixe și nu pot fi stabilite sau modificate de oaspeți. Setați formula diy: Când adăugați băuturi, pentru prima băutură va fi afișata automat cantitatea setată. Dacă setul de DIY din „Alte setări” este de 70 ml, vor fi afișați 70 ml.

5.4 Cocktailuri fără alcool

Cocktailurile fără alcool nu au nevoie de setări speciale. Dacă nu există conținut de alcool în formulă, formula va fi afișată automat în coloana „Mocktail”. În „Alte setări”, activați „Amestecare directă” pentru a intra în modul liber de preparare a băuturilor.

5.5 Configurarea interfeței protocolului MDB

Protocolul MDB, cunoscut și sub denumirea de protocol ICP, a fost versiunea 3 lansată pe 26 martie 2003. Este formulat de membrii relevanți ai Asociației Naționale de Vânzări de Mașini Automate (NAMA) și Asociației Europene de Vending Machine (EVA). Dozatorul poate fi echipat cu configurație de interfață de protocol MDB, care poate fi adaptată la sistemele automate de plată din diferite țări. Poate fi echipat cu sisteme automate de plată precum carduri de credit și monede în diferite țări.

5.6 Schimbarea sticlei

- când sticla este goală, va apărea un prompt și nu poți mixa. Puteți continua să amestecați doar după ce înlocuiți sticla și finalizați operațiunea de „recuperare”; Primul pas: mai întâi schimbați sticla, îndepărtați sticla goală și înlocuiți-o cu una nouă. Pasul 2: Pe interfața principală, faceți clic pe meniul principal „Sticlă”, iar pe interfața prezentată în Figura 42 va apărea pop-up. Apăsați lung pe pictograma cu numărul sticlei care urmează să fie înlocuită și vor apărea cele două opțiuni „Recuperare” și „Curățare”, așa cum se arată în Figura 43. Selectați opțiunea „Recuperare”. Identificarea amprentei sau parola poate restabili cantitatea rămasă din sticla la starea setată, poate finaliza înlocuirea sticlei și aparatul poate continua să funcționeze.

5.7 Compensarea cantitatii

Exista funcție de compensare a cantitatii de ingredient. Semnificația compensării este că atunci când folositi siropuri cu densitatea mai mare poti face propria compensare a cantitatii pe ecranul tactil. Pozițiile sticlelor care nu sunt setate nu vor fi compensate.

Fig47. Interfata sticlei
Fig47. Interfata sticlei

Necesitatea compensării: Există mai multe motive pentru masurarea inexactă a aparatului de cocktail.. Masurarea acestui dozator de cocktail este calibrată cu apă înainte de a părăsi fabrica, iar modul în care utilizatorii folosesc siropul concentrat și sucul de fructe poate duce la erori semnificative în producția de cocktailuri. Compensarea trebuie finalizată în doi pași, mai întâi setați pe ecranul tactil și apoi testați: Pasul 1: Setarea compensării greutății: Calea de setare: meniul principal de setare a interfeței, coeficientul de compensare pentru setarea materiei prime. Luând ca exemplu compensarea poziției 1 a sticlei. Vezi figura de mai jos.

Fig 48. Interfata compensarii
Fig 48. Interfata compensarii

Faceți click pe număr pentru a afișa coeficientul de compensare, care poate fi selectat glisând în sus și în jos. Faceți click pentru a selecta coeficientul, așa cum se arată în Figura 49.

Fig 49. Coeficientul de compensare
Fig 49. Coeficientul de compensare

6. Curățarea și spalarea dozatorului de cocktail Mixmaster

6.1 Curățați exteriorul dozatorului de cocktail

Dozatorul este echipat cu o carcasa de protecție din oțel inoxidabil, care poate fi ștearsa și întreținuta în mod regulat. Curățarea exteriorului este o sarcină zilnică.

6.2. Curățarea conductelor

Rolul curățarii conductei este de a curăța cantitatea de lichide ce a ramas dupa fiecare utilizare. Există cate o conductă pentru fiecare ingredient. Curățați când:

6.2.1: Când schimbați lichidul dintr-o anumită poziție, trebuie curățat pentru a preveni schimbarea gustului.

6.2.2: Dacă nu este folosită o perioadă lungă de timp, fiecare conductă trebuie spalata când este pornita.

6.2.3: Dacă dozatorul de cocktail nu a fost folosit o perioadă lungă de timp, conductele trebuie curățate înainte de utilizare.

6.2.4: Pentru materii prime relativ vâscoase, cum ar fi siropul, materii prime care conțin lapte sau sucul de fructe proaspăt, conductele trebuie curățate în fiecare zi.

6.3. Metoda de curățare a conductei

Curățarea conductelor: Pasul 1: Scoate sticla sau sticlele cu ingrediente, sterge surplusul de lichid ramas si adauga dopul de silicon.

Fig 50 Introduceti un dop la in pozitia 4
Fig 50 Introduceti un dop la in pozitia 4
Fig52 Introduceți tubul de curățare în portul de curățare nr. 4
Fig52 Introduceți tubul de curățare în portul de curățare nr. 4
Fig53 Porniți curățarea pe display
Fig53 Porniți curățarea pe display

Pasul 2: Pregateste o sticla cu apa si furtunul pentru spalare. Așeaza paharul pentru primire pe suportul pentru pahare;
Pasul 3: Apasa pe pictograma de pe ecran a sticlelor pentru care vrei sa faci spalarea (poate fi una sau toate); va apărea interfața așa cum se arată în Fig54. Vor apare două opțiuni „Recuperare” și „Curățare”. Faceți clic pe Curățare și va apărea interfața de parola, card sau amprenta. Confirmați și dozatorul va începe spalarea. În aproximativ 15 secunde, curățarea fiecarei conducte este finalizată.

Fig.54 Interfata de curatare
Fig.54 Interfata de curatare


Notă de curățare: Procedura de spalare a fiecarei conducte este de 200 ml. Când apa de spalare evacuata este incolora, poti scoate furtunul din sticla cu apa, pompa încă funcționează, iar apa din conductă este evacuată.

7. Utilizare brățara sau card NFC

7.1 Aceast dispozitiv adoptă gestionarea cardului, cu trei niveluri a permisiunilor: manager, administrator și chelner;

Managerul are acces total și toate drepturile de a modifica orice în setarile dispozitivului, administratorul  poate seta preturi, retete, poate inregistra noi chelneri iar chelnerii pot doar mixa băuturi, schimba sticle și pot spala aparatul.

7.2 Există două tipuri de carduri IC locale: brățări și carduri.

7.3 Există două modalități de a utiliza IC native:

Prima metodă este pentru situațiile în care cardul nu necesită reîncărcare, plată sau deducere: cardul IC este deținut ca un manager sau unic utilizator .
A doua metodă este utilizarea reincarcarii cardului IC pentru a plăti; Cardurile sau bratarile sunt deținute nu numai de manager, administratori     și     chelneri,     dar utilizatori care folosesc cardurile IC pentru a plăti prin reincarcarea acestora la server.

7.4 Reîncărcarea cardurilor pot fi realizate pe un singur dispozitiv numit server sau pe mai multe.

7.5 Dacă scopul tău este pentru card care nu necesită reîncărcare, poți seta permisiunile personalului în meniul „Managementul personalului” și poți utiliza glisarea cardului doar pentru a  gestiona setările, vanzarile și servirea. Metoda de setare este prezentată în figura următoare;

Pe interfața prezentată în Figura 3, clic pe "Add" în colțul din dreapta sus pentru a intra în meniul prezentat în Figura 4;
Fig 3

 

Pe interfața afișată în Figura 4, setezi numele managerului, parola și inregistrezi cardul. Click pe „SIGUR” pentru a finaliza setările.

Administratorii și chelnerii trebuie să urmeze aceeasi metodă pentru a configura.

Managerul are dreptul de a schimba pozițiile celorlalți prin reconfigurarea administratorilor si a chelnerilor.

Fig 4

7.6 Dacă scopul tău este utilizare card cu plată și reincarcare, trebuie să urmezi urmatoarele instrucțiuni de activare și reîncărcare. 

7.6.1 „Activarea cardului”

Pictograma de card în colțul din dreapta sus al interfaței Figura 5, indicată cu săgeată albastră. Click pentru a intra în Figura 6.

Fig 5

Activare„: ①. Cardul IC utilizat pentru reîncărcare trebuie activat. ②. Cardul IC activat poate fi reîncărcat doar pe un aparat cu aceeași „parolă de portofel”. ③. Cardul IC poate fi activat o singură dată, se va afișa „Card Invalid” atunci când este activat din nou. ④. Cardurile de manager, administratori și chelner nu trebuie să fie activate.

Click pe „Activare” în Figura 6 pentru a intra în interfața din Figura 7,

Fig 6
Fig 7

În figura 7 „swipe card” și intri în figura 8.

Figura 8 Interfață. Solicitarea indică activarea reușită și arată că soldul este zero și poate fi reîncărcat. În cazul în care activarea nu este reușită, va fi afișat mesajul „Card invalid”. Dacă cardul nu este inutilizabil, indică faptul că acel card a fost activat și poate fi reîncărcat. În interfața prezentată în Figura 8, click pe „Reîncarca” pentru raincarcare.

Fig 8

7.6.2 Reîncărcarea:

În interfața 7, clic pe „Click pentru a interoga balanța” pentru a intra în interfața afișată în Figura 10:

Fig 10

Figura 10 arată interfața de glisare a cardului și apare Figura 11. Clic pe „Reîncărcare” pentru a intra în interfața Figura 12:

Fig 11

Introduceți cantitatea de reîncărcare în interfața prezentată în Figura 12, clic pe „OK” pentru a intra în interfața prezentată în Figura 13:

Fig 12

În interfața prezentată în Figura 13, managerul poate autoriza prin cele două metode: glisarea cardului sau introducerea parolei pentru a confirma reîncărcarea. Apare interfața afișată în Figura 14:

Fig 13
Pe interfața prezentată în Figura 14, urmezi instrucțiunile pentru a plasa cardul IC care urmează să fie reîncărcat în zona de glisare – menține cardul 3-4 secunde. Numai atunci când apare interfața prezentată în Figura 15 poți elibera acest card. Atenție: Cardul glisat pe interfața din Figura 10 poate fi reîncărcat numai în acest moment, iar trecerea la unui alt card este invalida.
Fig 14

Figura 15 arată că reîncărcarea a avut succes.

Fig 15

7.6.3 Parola portofelului:

Parola portofelului poate fi înțeleasă ca un cod de identificare universal. Pentru dispozitivele cu aceeași parolă a portofelului, cardurile IC pot fi utilizate pentru reîncărcare și consum. Cardul de server al  managerului poate fi, de asemenea, legat la mai multe dispozitive ca un singur card. Click pe pictograma de setare din ecranul principal, glisezi cardul pentru a intra în interfața meniului, așa cum se arată în Figura 16: click pe „parola portofelului” pentru a intra în interfață, așa cum se arată în Figura 17; 

Notă: Numai cardul și parola managerului pot accesa meniul de parola a portofelului.

Fig 16

Pe interfața afișată în Figura 17, introduci parola portofelului, click pe OK și finalizezii setările. Dacă mai multe aparate sunt utilizate împreună, trebuie setată aceeași parolă de portofel pe toate.

Fig 17

7.6.4  Verificare 

Factura poate interoga starea de reîncărcare și consum a cardului IC; Click pe numărul cardului IC din interfața afișată în Figura 19 pentru a vedea starea de reîncărcare și consum a cardului.

Fig 18

8: Precauții pentru utilizare

8.1. Alegeți corect mansonul sticlei din sticlă și cel al sticlei din plastic; ele nu pot fi folosite invers.

8.2. Materiile prime folosite de dozatorul de cocktail, lichior sau sirop, nu trebuie să fie prea vâscoase. Siropul trebuie diluat înainte de utilizare, iar lichiorul Baileys trebuie folosit cu prudență.

8.3. Mansonul fiecarei sticle când este introdus în gura sticlei, trebuie să fie perfect etans.

Sticla de plastic prea moale nu poate fi introdusă în poziția superioară a sticlei, ceea ce va duce la o dozare incorectă.

8.4 Dacă se constată că există scurgeri în poziția sticlei

Vezi Fig57, utilizati un inel de etanșare cu care este echipat aparatul , așa cum se arată în Fig58. Instalați-l pe capătul mansonului, așa cum este indicat de săgeata roșie din Fig59. Inelul galben de cauciuc indicat de săgeata galbenă din Fig59 este pentru stabilitatea verticala a sticlei.

Fig57. Scurgere
Fig57. Scurgere
Fig58 .Inel silicon
Fig58 .Inel silicon
Fig59. Instalarea etanșării
Fig59. Instalarea etanșării

8.5. Temperatura optima pentru servirea cocktail-urilor.

- este de 3-10 grade.

8.6 Sticlele de suc, datorită termenului de valabilitate redus, când aparatul nu este folosit trebuie tinute la frigider pentru a evita fermentarea acestuia.

8.7: Băuturile carbogazoase pot fi montate pe pozițiile 11, 12 și 13 în partea de jos în sticle de plastic, nu în alte poziții ale sticlei.

8.8: Se folosește manșonul cu filet din oțel inoxidabil și se adapteaza o garnitura suplimentara din pachet, in functie de modelul sticlei utilizat.

8.9: Pentru a utiliza băuturi carbogazoase în dozator, trebuie setat in "Setari" -"Materie Prima".

Telefon: 0763 910 470

Email: office@drdrink.ro

SOLICITA DETALII

Contacteaza-ne pentru mai multe informatii

Te invitam sa ne contactezi completand formularul de mai jos la datele de alaturi. Unul dintre colegii nostri va reveni in cel mai scurt timp.

0
  0
  Cosul tau
  Cosul tau este gol

  NAVIGARE:

  INFO CONTACT:

  NAVIGARE:

  INFO CONTACT: