Skip links

Cocktailurile preferate ale românilor la restaurant în anul 2023

De la efervescența unui Aperol Spritz la aroma răcoritoare a unui Mojito, barurile și restaurantele din România oferă o paletă largă de cocktailuri care îmbină tradiția cu inovația. Fie că este vorba de o seară relaxantă într-un lounge, un after-work drink în centrul orașului, sau o petrecere acasă, iubitorii de cocktailuri din România au la dispoziție o gamă variată de opțiuni. Dar care sunt cocktailurile preferate ale românilor atunci când ies în oraș? 

În 2023, peisajul cocktailurilor din România a fost marcat de o diversitate impresionantă, de la cocktailuri clasice, apreciate pentru simplitatea și eleganța lor, la creații moderne, care surprind prin combinații de arome și ingrediente inedite. Acest articol își propune să exploreze aceste tendințe, oferind o perspectivă asupra celor mai populare alegeri în materie de cocktailuri ale românilor în anul 2023.

Design fără titlu (26)
Tequila: Vedeta anului

Cererea pentru cocktailuri pe bază de tequila a crescut semnificativ, cu Margarita și variațiile sale, precum Spicy Margarita, în topul preferințelor. Această tendință reflectă o schimbare în gusturile consumatorilor, care caută acum combinații de arome mai îndrăznețe și mai picante.

Martini: Un clasic reinventat

Martini rămâne un simbol al eleganței și rafinamentului. În 2023, variațiile de Martini, de la Clasic la Espresso Martini și Dirty Martini, au fost considerate alegeri stylish. Adaptabilitatea acestui cocktail permite personalizări ușoare, cum ar fi înlocuirea măslinelor cu bucăți de castravete pentru un gust diferit.

Vodka: O creștere spectaculoasă

Vodka cu arome a cunoscut o creștere de 33%, potrivit datelor CGA. Această tendință subliniază dorința consumatorilor de a explora dincolo de spirtoasele tradiționale, neutre.

Romul cu aromă de ananas și Negroni 

Romul cu aromă de ananas a devenit un ingredient cheie în Daiquiri, în timp ce Negroni Sbagliato cu prosecco a devenit un hit viral. Căutările pe Google pentru acest cocktail au crescut cu 501%, iar barmanii au raportat o cerere crescută pentru acest clasic reinventat.

Cosmopolitan și Long Island Iced Tea

Cosmopolitan rămâne un cocktail emblematic, în timp ce Long Island Ice Tea, cu combinația sa unică de spirtoase și cola, continuă să fie o alegere populară.

Piña Colada, Americano și Aperol Spritz

Piña Colada, cu originile sale în Puerto Rico, Americano, un clasic italian, și Aperol Spritz, simbolul modei și delicateselor din regiunea Veneto, Italia, completează lista preferințelor naționale.

Cocktailuri Globale

La nivel global, Mojito, Daiquiri, Vodka Soda, Bloody Mary și Gin and Tonic rămân printre cele mai consumate cocktailuri.

Design fără titlu (25)

Dozatorul Profesional de Cocktail de la Dr. Drink

În acest context divers și dinamic, Dozatorul Profesional de Cocktail de la Dr. Drink reprezintă soluția ideală pentru orice restaurant sau bar care dorește să ofere clienților o gamă largă de cocktailuri de calitate. Cu peste 150 de rețete presetate și posibilitatea de a adăuga propriile rețete, permite barmanilor să experimenteze și să personalizeze cocktailurile în funcție de preferințele clienților, asigurând astfel o experiență unică și memorabilă pentru fiecare vizitator.

Dozatorul Dr. Drink nu este doar un instrument util pentru barmani, ci și un element de atracție pentru clienți. Prezența sa într-un bar, club sau restaurant adaugă un factor de noutate și modernitate, atrăgând clienți care sunt în căutarea unei experiențe unice. În același timp, eficiența și precizia dozatorului contribuie la reducerea risipei și la optimizarea costurilor, aspecte vitale pentru succesul oricărei afaceri din domeniul HORECA. 

Anul 2023 a fost un an vibrant și plin de culoare în lumea cocktailurilor din România, marcând o evoluție semnificativă în preferințele consumatorilor. De la clasicul Martini la inovativul Negroni Sbagliato, de la răcoritoarele Mojito și Aperol Spritz la exoticele Piña Colada și Daiquiri, românii au demonstrat o apreciere crescândă pentru diversitate și calitate în alegerea băuturilor lor preferate.

Această tendință nu doar că reflectă o deschidere către noi experiențe gastronomice, dar subliniază și importanța unui element cheie în orice bar sau restaurant de succes: capacitatea de a oferi o gamă variată și personalizată de cocktailuri. În acest context, Dozatorul Profesional de Cocktail de la Dr. Drink se dovedește a fi un instrument esențial, permițând barmanilor să răspundă cu ușurință cerințelor variate ale clienților. Cu peste 150 de rețete presetate și posibilitatea de a adăuga propriile creații, asigură nu doar eficiență și consistență, dar și un nivel de personalizare care poate transforma orice vizită în locația ta într-o experiență memorabilă.

Cheers!

For a memorable night
0
  0
  Cosul tau
  Cosul tau este gol

  NAVIGARE:

  INFO CONTACT:

  NAVIGARE:

  INFO CONTACT: